Loading...

ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ ТА ЗГОДА НА ОБРОБКУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

РЕДАКЦІЯ СТАНОМ НА: 26.03.2019

§1. Загальні положення

1.1. Ці Умови конфіденційності (надалі – «Політика конфіденційності») застосовується і діють щодо всієї інформації про Користувача, яку Компанія може отримати під час використання ним Мобільного додатку, а також інших сервісів, служб, програм, продуктів або послуг Компанії.

§2. Згода на роботу з персональними даними 

Завантажуючи, реєструючись, починаючи використовувати Мобільний додаток Ви, як Користувач, надаєте вільну, свідому згоду на збирання, обробку, зберігання та використання своїх персональних даних і підтверджуєте наступне:
2.1. Ви детально, глибоко та прискіпливо, в повному обсязі ознайомились із змістом Політики конфіденційності.
2.2. Зміст Політики конфіденційності Вам цілком зрозумілий. Додаткового роз’яснення щодо жодного пункту Ви не потребуєте.
2.3. Вважаєте, що зміст Політики конфіденційності в цілому, та/або окремі їх положення не порушують жодних Ваших прав, не є обтяжливими для Вас.

§ 3. УВАГА! 

3.1. Ви зобов’язані розміщувати в Мобільному додатку тільки правдиву і повну інформацію і несете повну юридичну відповідальність за наслідки порушення цього обов’язку. В тому числі Компанія залишає за собою право заблокувати ваш Профіль (обліковий запис) до моменту уточнення відповідної інформації або без отримання від вас будь-якого попереднього та/або наступного погодження відмовити вам в подальшому користуванні Мобільним додатком.
3.2. Ви повинні усвідомити всі ризики, пов’язані з тим, що оприлюднюєте свою адресу або інформацію про точне місце свого розташування або іншу інформацію особистого характеру. Якщо Ви вирішите користуватися Мобільним додатком, використовуючи службу автентифікації стороннього оператора, наприклад інформацію Facebook, Компанія може отримати додаткову інформацію про Користувача, доступ до якої буде надано такою третьою особою.
3.3. Звертаючись до Компанії або залишаючи коментарі, ви несе повну персональну юридичну відповідальність за їх зміст. В тому числі, до вас можуть бути пред’явлені претензії, вимоги, позови якщо ваші повідомлення чи коментарі будуть визнані незаконними, шкідливими, загрозливими, наклепницькими, такими, що ображають моральність, порушують авторські права, пропагують ненависть та/або дискримінацію людей за расовою, етнічною, статевою, релігійною, соціальною ознаками, містять образи на адресу конкретних осіб або організацій, а також тим або іншим чином порушують чинне законодавство України та/або норми міжнародного права.
3.4. В Мобільному додатку можуть знаходитися посилання на інтернет-ресурси інших осіб для додаткової зручності при користуванні сервісами Компанії та отримання користувачами додаткової інформації. Якщо ви скористаєтеся цими посиланнями, ви переходите на інтернет-ресурси, на які Політика конфіденційності цього Мобільного додатку не поширюється. В цьому випадку ви погоджуєтесь з тим, що:
3.4.1. Компанія не здійснює ані попереднього, ані поточного, ані наступного контролю стосовно таких сторонніх інтернет-ресурсів та/або щодо їх політики захисту конфіденційності приватної інформації, яка може суттєво відрізнятися від цієї Політики конфіденційності, або бути взагалі відсутньою. Відповідно, ви приймаєте на себе всі ризики, пов’язані із переходом на інші інтернет-ресурси, в тому числі і в частині конфіденційності інформації.
3.4.2. Ця Політика конфіденційності не розповсюджується на будь-які особисті дані, які ви вирішите надати іншим особам, або які інші особи, можливо, без вашої згоди або без вашого відому зможуть зняти з вашого обладнання.
3.4.3. Компанія не відслідковує і не контролює будь-яку інформацію, що розміщується на інтернет-ресурсах інших осіб, не несе жодної відповідальності за її зміст/характер, оскільки може лише надавати посилання на конкретний матеріал, який, по її розумінню, розкриває або доповнює інформацію, що знаходиться в Мобільному додатку.
3.5. Інформацію, що не підпадає під визначення персональної, Компанія має право збирати, використовувати та розкривати в будь-яких цілях, оскільки така інформація не ідентифікує Користувачів.

§ 4. Перелік інформації, що може збирати, отримувати і використовувати Компанія

4.1. Інформація, що необхідна під час реєстрації Продавця, зазначена в §4 Умов та правил користування Мобільним додатком, а саме:
4.1.1. Інформація, що ідентифікує Користувача: найменування, реєстраційний та податковий номери, інформацію про Сертифікат – не менше одного Сертифіката це обов’язково, місцезнаходження (згідно Сертифікату), форма власності.
4.1.2. Інформація, що ідентифікує уповноважених представників: прізвище, імʼя, по-батькові, номер контактного телефону, адреса електронної пошти.
4.1.3. Бажаний статус учасника сервісу: Продавець.
4.1.4. Перелік сертифікатів, які має Продавець, з позначенням номера, дати видачі, а також терміну дії і дати закінчення дії.
4.1.5. Перелік товарів, що будуть пропонуватися до продажу, що зазначені в Сертифікаті.
4.1.6. Скановані копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, датованого не пізніше ніж за 3 робочих дні перед днем подання заяви про реєстрацію; доручень, або інших документів, які уповноважують відповідну особу бути представником компанії (якщо уповноважені представники не є особами, які зазначені у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); сертифікатів Продавця.
4.2. Інформація, що необхідна під час реєстрації Покупця, зазначена в §5 Умов та правил користування Мобільним додатком, а саме:
4.2.1. Інформація, що ідентифікує Користувача: найменування, реєстраційний та податковий номери, інформацію про Сертифікат (за наявності), місцезнаходження (згідно Сертифікату або статутних документів), форма власності.
4.2.2. Інформація, що ідентифікує уповноважених представників: прізвище, імʼя, по-батькові, номер контактного телефону, адреса електронної пошти.
4.2.3. Бажаний статус учасника сервісу: Покупець.
4.2.4. Перелік товарів, в придбанні яких зацікавлений Покупець.
4.2.5. Перелік Сертифікатів (у випадку наявності), які має Покупець, з позначенням номера, дати видачі, а також терміну дії і дати закінчення дії, та сертифікаційного органу.
4.2.6. Скановані копії: витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, датованого не пізніше ніж за 3 робочих дні перед днем подання заяви про реєстрацію. Якщо Покупець є іноземною юридичною особою – скановану копію витягу з торгівельного реєстру, або іншого документу, що підтверджує статус юридичної особи Покупця; доручень, або інших документів, які уповноважують відповідну особу бути представником компанії (якщо уповноважені представники не є особами, які зазначені у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); сертифікатів Покупця (у випадку наявності).
4.3. Інформація, що необхідна під час завантаження та використання Мобільного додатку, а саме: адреса електронної пошти та/або номер телефону та пароль, інша інформація, яка надається Користувачами під час реєстрації. Компанія може запросити від Користувача або отримати самостійно підчас використання Мобільного додатку такі дані, як: UDID/IMEI, тип та версію операційної системи пристрою, модель пристрою, e-mail, номер телефону.
4.4. Інформація, що може бути отримана Компанією в ході опитувань, під час яких Користувачу може бути пропоноване висловити свою думку щодо окремих питань.
4.5. Інформація, отримана з використанням форм зворотного зв’язку про персональні дані Користувача (ім’я, контактний телефон, e-mail) і звернення Користувача, з метою надання відповіді.
4.6. Інформація про дії Користувача при використанні Мобільного додатку, наприклад, які заявки були переглянуті Користувачем і його особисті уподобання.

§ 5. Напрямки використання інформації та даних

Компанія залишає за собою право на свій власний розсуд і без отримання від Користувача будь-якого попереднього або наступного узгодження, використовувати отриману від Користувача інформацію (в тому числі персональні дані), з метою:
5.1. Ідентифікації Користувача під час доступу до Мобільного додатку.
5.2. Забезпечення можливості належного і ефективного використання Мобільним додатком, зокрема для створення і управління обліковими записами Користувачів.
5.3. Надання інформації Користувачу щодо Умов та правил користування Мобільним додатком.
5.4. Обслуговування, забезпечення технічної підтримки та надання відповідей на звернення Користувача, вирішення технічних труднощів і доступу до різних функцій. В тому числі, при зверненні Користувача до служби підтримки, Компанія, при необхідності, може в процесі роботи Мобільного додатку збирати особисту інформацію, необхідну для виконання запиту Користувача і отримання зворотного зв’язку. Компанія може також зв’язатися з Користувачем, використовуючи існуючу контактну інформацію з Профілю, надану для цієї мети. Компанія може також збирати іншу інформацію про спілкування з Користувачами, наприклад, будь-які запити до служби підтримки, що подаються Користувачами, або будь-який зворотний зв’язок, що надається ними.
5.5. Аналізу статистичних та інших даних для поліпшення якості послуг, що надаються; адаптації пропозицій і досвіду, в тому числі реклами на своїх сервісах або сервісах третіх осіб; а також для розробки і пропонування нових чи додаткових послуг.
5.6. Для розміщення заявок та сприяння укладенню угод за допомогою Мобільного додатку. Зокрема, Компанія може розміщувати інформацію про Користувача, в тому числі особистого характеру і його контактів, необхідну для укладення угод між Користувачами як покупцями і продавцями, або для надсилання повідомлень, пропозицій і спілкування Користувачів між собою, а також здійснення платежів.
5.7. Реклама. Компанія може збирати особисту інформацію, таку як ім’я та контакти Користувача, його участь у промо та інших маркетингових акціях, організованих у Мобільному додатку, або на сторонніх сайтах; інформацію щодо ефективності рекламних кампаній, в т.ч. перегляди заявок у Мобільному додатку або поза ним; інформацію у вигляді відповідей на анкетні чи інші опитування, які можуть здійснюватися Компанією у маркетингових цілях. Така інформація може бути оброблена, збережена, використана, зокрема для аналітичних цілей та для розуміння інтересів Користувача
5.8. Проведення науково-дослідницької та аналітичної активності з метою поліпшення роботи Мобільного додатку.
5.9. Веб-сайт та мобільні дані. Компанія може автоматично отримувати і реєструвати на своїх серверах інформацію з пристрою Користувача, включаючи IP-адресу, програмне забезпечення і апаратні атрибути, сторінки, які запитує Користувач, мобільні ідентифікатори, інформацію про використання Мобільного додатку, та/або інформацію про інші використовувані пристрої, або інформацію системного рівня. Це може відбуватися в Мобільному додатку, або на сервісах третіх осіб.
5.10. Забезпечення боротьби з шахрайством.

§ 6. Інформація, яку Компанія не збирає і не обробляє

6.1. Компанія не збирає і не обробляє інформацію та персональні дані про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних.

§ 7. Записи телефонних розмов

7.1. Телефонні дзвінки, які Користувач здійснює до контакт-центру Компанії або які Користувач отримуєте від операторів контакт-центру, можуть бути записані з метою поліпшення якості послуг, що надаються Компанією, та можуть використовуватись в якості доказу при виникненні спору в рамках виконання угод.

§ 8. Робота з статистичною інформацією

8.1. В процесі роботи Мобільного додатку Компанія може збирати певну статистичну і іншу інформацію за допомогою таких технологій як кукіс (куки, cookies), пікселі (pixels) та локального сховища у мобільному пристрої Користувача. Компанія може дозволяти третім сторонам, таким як постачальники рекламних та/або аналітичних послуг, збирати інформацію, використовуючи вищевказані типи технологій безпосередньо у Мобільному додатку.

§ 9. Зберігання інформації та даних

9.1. Компанія може зберігати інформацію, яку вона збирає і отримує у Мобільному додатку стільки, скільки буде потрібно для виконання вищевказаних ділових цілей.
9.2. Місця зберігання інформації та відповідальні особи визначаються виключно Компанією без отримання попереднього та/або наступного погодження від Користувачів.

§ 10. Розкриття та передача інформації

10.1. Компанія може передавати зібрану і оброблену нею інформацією своїм відокремленим підрозділам, залежним та афілійованим особам (юридичні особи, що діють разом з Компанією на підставі договору про спільну діяльність чи під загальним контролем Компанії тощо), що можуть знаходитись в Україні або за її межами, а також контрагентам і незалежним постачальникам послуг.
Зазначені особи можуть тільки обробляти і використовувати отримані персональні дані в цілях, зазначених у § 5 вище. При цьому передані дані залишаються предметом цієї Політики конфіденційності, а афілійовані з Компанією особи, контрагенти і незалежні постачальники послуг, зобов’язуються використовувати отриману від Компанії інформацію відповідно до вимог чинного законодавства, вимог безпеки, впроваджених Компанією і з огляду на положення цієї Політики конфіденційності.
10.2. Додатково до підстав розкриття інформації, зазначених в п.10.1, Компанія може надавати інформацію про Користувачів у випадках, прямо визначених чинним законодавством України, зокрема:
10.2.1. Приватним особам та державним органами з метою виконання заходів по боротьбі з шахрайством та зловживаннями у Мобільному додатку та/або попередження передбачуваних порушень закону або боротьби з будь-якими іншими передбачуваними порушеннями цих Правил конфіденційності, або Умов та правил користування Мобільним додатком зі сторони Користувачів.
10.2.2. На оформлені відповідно до вимог чинного законодавства України запити компетентних органів.
10.3. Компанія не буде передавати в оренду третім особам будь-які персональні дані Користувачів Мобільного додатку. Як виключення з цього загального правила у разі, якщо бізнес Компанії з управління Мобільним додатком або частина цього бізнесу будуть відчужені, в наслідок чого, Компанія передає всі/практично всі свої активи новому власнику (правонаступнику), персональні дані Користувачів можуть бути передані набувачу, щоб забезпечити безперервність обслуговування Мобільного додатку.
10.4. Компанія може передавати певну знеособлену інформацію (дані, які не дозволяють ідентифікувати конкретного Користувача) стороннім постачальникам послуг, довіреним партнерам або маркетинговим дослідникам з метою кращого розуміння, яка реклама або послуги можуть зацікавити користувачів, поліпшення загальної якості та ефективності послуг Мобільного додатку, для забезпечення свого внеску в наукові дослідження, які, на думку Компанії, можуть приносити велику соціальну користь.
10.5. У випадках передачі персональних даних, зазначених у цьому розділі, інформування Користувачів про передачу їх персональних даних, залишається на розсуд Компанії в залежності конкретної підстави та мети передачі даних.

§ 11. Охорона даних

З метою забезпечення збереження конфіденційності інформації Користувачів, Компанія зобов’язується вчиняти наступні дії:
11.1. Забезпечити, що кожен з її працівників, посадових осіб, директорів або контрагентів, які мають доступ до конфіденційної інформації, був повідомлений про конфіденційний характер такої інформації і до нього пред’являлись вимоги дотримання режиму збереження конфіденційності інформації, в тому числі в разі припинення трудових, договірних чи інших відносин з Компанією.
11.2. УВАГА! Передана Компанії інформація не буде вважатися конфіденційною і Компанія не буде мати обов’язку охороняти конфіденційність інформації, яка:
11.1.1. Вже була відома Компанії ще до її передання Користувачем або є/стає прилюдно відомою в результаті неправильного, недбалого або навмисної дії сторони, що її розкриває.
11.2.2. Легально отримана від третьої особи без обмеження та без порушення цієї Політики конфіденційності.
11.2.3. Надана Користувачем або його належним представником третій особі без аналогічної вимоги щодо обмеження у правах третьої особи.
11.2.4. Незалежно розроблена Компанією за умови, що особи або особа, що її розробили, не мали доступу до конфіденційної інформації.
11.2.5. Дозволена до публікації письмовим дозволом сторони, що таку інформацію надала.
11.2.6. Розкрита державі України на вимогу державного органу або міститься в державних реєстрах, в тому числі є у відкритому доступі у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань або інших реєстрах відкритих даних.
11.3. Вся інформація, яку буде збирати і використовувати Компанія, буде захищена технічними засобами і процедурами забезпечення безпеки з метою запобігання несанкціонованого доступу або використання даних. Зокрема, зі сторони Компанії будуть використовуються технології безпечної передачі даних через мережу Інтернет (з використанням безпечних протоколів) і безпечного зберігання даних. Доступ до облікового запису, де Користувач може бачити і редагувати у встановленому Компанією порядку персональні дані, здійснюється через контроль Номеру мобільного телефону уповноваженої особи Користувача, вибраного Користувачем під час реєстрації, що був підтверджений за допомогою СМС.
11.4. Усі платіжні операції, що будуть здійснюватися Користувачами під час користування Мобільним додатком і пов’язані з взаєморозрахунками, включаючи операції з пластиковими картами, будуть проведені через банківські або інші рахунки, відбуваються за участю платіжних партнерів Компанії. Відповідні транзакції будуть здійснюватися за рахунок переадресації на інтернет-ресурси таких платіжних партнерів Компанії та/або процесінгових центрів з доступом до електронних систем взаєморозрахунків, що гарантує Користувачам високий рівень безпеки таких платежів завдяки SSL протоколу передачі конфіденційної інформації та застосуванню спеціальних технологій безпеки карткових онлайн-платежів: «Verified by Visa» і «MasterCard Secure Code». Будь-які дані картки Користувача, в тому числі код CVV, завжди передаються в зашифрованому вигляді через захищені мережі зв’язку.
11.5. Всі операції по карті Користувача будуть здійснюються при повному дотриманні вимог «VISA International», «MasterCard» та інших платіжних систем в світі. Компанія не буде отримувати дані банківської карти Користувача або іншу фінансову інформацію.
11.6. УВАГА! Безпека інформації про Користувача дуже важлива для Компанії. Проте, нажаль, жодна система захисту не дає абсолютних результатів та 100% гарантії її збереження. Компанія не може гарантувати захист своїх серверів та Мобільного додатку від хакерських та спам-атак, а так само не може гарантувати що інформація, яку надає Користувач через Мобільний додаток не буде перехоплена під час її передачі через Інтернет.
Тому Компанія рекомендує Користувачу:
(а) утриматися від надання інформації, яка становить особисту або комерційну таємницю, представляє інтерес для третіх осіб, ненавмисне розкриття якої може завдати шкоди Користувачу або будь-яким третім особам.
(б) використовувати Мобільний додаток лише з власних пристроїв, що дозволить краще захистити дані Користувача, і не передавати СМС-коди авторизації у Мобільному додатку стороннім особам. Користуючись Мобільним додатком на сторонніх пристроях, або передача СМС-кодів авторизації третім особам, Користувач може розкрити і свої персональні дані. Тому, Користувач зобов’язаний відповідально ставитись до збереження конфіденційної інформації та зобов’язаний зберігати паролі та дані, необхідні для доступу, в недоступному для третіх осіб місці.

§ 12. Запити про інформацію та дані

12.1. Відповідно до чинного законодавства України, користувачі мають право в будь-який час подавати запит згідно передбаченого Компанією порядку на отримання інформації про те, які особисті дані про них зберігає Компанія.
12.2. Користувачі, які створили Профілі та/або розмістили заявку в Мобільному додатку, можуть отримувати відповідний доступ до їх Профілю, виправляти або видаляти інформацію, яку вони надають згідно порядку, встановленого Компанією, за умови, що такі Користувачі несуть повну відповідальність за точність наданих даних, або повідомлень, розміщених у Мобільному додатку.

§ 13. Відключення або зміна Профілю 

13.1. Якщо Профіль Користувача був створений через провайдера ідентифікації (наприклад, Facebook Connect, ВКонтакте тощо), Користувач може також відключити, або змінити дані облікового запису через налаштування ідентифікації провайдера (наприклад, на facebook.com, vk.com). Розміщена інформація може бути змінена або видалена в Профілі Користувача у Мобільному додатку.

§ 14. Заява Користувача

Користувач заявляє наступне:
14.1. Він свідомо і вільно надає згоду на обробку будь-якими способами своїх персональних даних з метою, визначеною вище, а також включення їх до бази даних, включаючи передачу його персональних даних Компанії і третім особам.
14.2. Він в повній і достатній мірі ознайомлений з власними правами в якості суб’єкта персональних даних згідно ст. 8 Закону України «Про захист персональних даних», розуміє ці права, а також гарантує, що Компанія та інші треті особи, що мають доступ до персональних даних Користувача згідно цієї Політики конфіденційності, звільнені від зобов’язання направляти в адресу Користувача повідомлення у будь-якій формі, про права, мету збору даних та осіб, яким передаються його персональні дані.
14.3. Він підтверджує, що в майбутньому не буде мати жодних претензій до вищевказаних осіб з приводу використання його персональних даних, з метою, викладеної вище.
14.4. Він в повній і достатній мірі обізнаний з порядком і підставами відкликання власних персональних даних, а також із тим, що він може у будь-який час відкликати вищевказану згоду шляхом направлення письмового/електронного повідомлення на адресу Компанії.